Wie zijn wij

Ons familiebedrijf Triflor is in 1965 door Henk van Dam gestart als een tulpenbroeierij en is sindsdien door de 2e en ondertussen ook 3e generatie doorontwikkeld naar een allesomvattend tulpenbedrijf.  Van veredeling en teelt tot export en broei, Triflor doet het allemaal!

De liefde voor de tulp is al jarenlang de motor voor alles wat wij doen bij Triflor; vanaf de eerste tulpen gebroeid in 1965 tot aan het telen van 260 hectare bollen nu. Die liefde ziet u terug in de kwaliteit van onze bollen en bloemen!

Triflor NZ

In  1991 zijn we de teelt van tulpen op het Zuidelijk Halfrond gestart. In Nieuw Zeeland begonnen, later ook in enkele andere landen wat geprobeerd, maar uiteindelijk definitief voor Aotearoa gekozen, simpelweg omdat onze bollen zich daar het lekkerste voelen. Nadat we in 2000 Triflor NZ Ltd. hebben opgericht is Edendale op het zuidereiland het dorp waar onze prachtige locatie zich bevindt.

Door de tegenovergestelde seizoenen kunnen wij onze klanten jaarrond de beste kwaliteit bollen en bloemen leveren. Tijdens piekmomenten, zoals bij het planten, tijdens de bloei  te velde,  bij het rooien en pellen van de bollen en in de periode van het verzenden  van de bollen, wordt onze enthousiaste crew bij Triflor NZ ondersteund door onze specialisten uit Nederland.

Triflor - Locatie Nieuw Zeeland

Bloemen

In onze broeierij produceren we zo'n 45 miljoen tulpen die beschikbaar zijn in 130 verschillende soorten. Deze tulpen worden vanaf begin september tot ongeveer half mei (Moederdag) gebroeid in onze kassen. De bloemen worden dagelijks verhandeld. Dit gebeurt rechtstreeks of via de bloemenveiling Royal FloraHolland.

Onze focus ligt op het produceren van hoge kwaliteit en exclusieve rassen. Die rassen onderscheiden zich o.a. door de vele verschillende bloemvormen: parkieten, gefranjerde, coronet en dubbele (pioen) tulpen hebben we in vele kleuren en geuren.

 

Bloemen

Interesse in onze bloemen?

Klik hier voor beschikbaarheid van onze tulpen of neem contact op met Wouter Steltenpool.

Verkoper Bloemen
Wouter Steltenpool
wouter@triflor.nl
+31 (0) 6 83 60 71 19

Bollen

Ten behoeve van onze bolproductie telen wij ongeveer 170 hectare tulpen in Nederland. Het grootste gedeelte van het areaal staat in Flevoland, daarnaast in Noord-Holland en in Groningen. Ook telen we zo’n 20 hectare in het zuiden van Frankrijk in het departement Vaucluse. De bollen die we daar telen zijn zo’n 3 á 4 weken vroeger dan de Nederlandse en we ervaren dat daar in de markt nog steeds behoefte aan bestaat, ondanks de toenemende productie op het Zuidelijk Halfrond. Samen met de teelt van 130 hectare in Nieuw-Zeeland, beslaat onze totale teelt wereldwijd zo’n 320 hectare.

Bollen

Interesse in onze bollen?

Neem contact op met Erik van Dam of uw vertegenwoordiger.

Verkoper Bollen - NL
Erik van Dam
erik@triflor.nl
+31 (0) 6 53 33 89 79

Export

Jaarlijks exporteren wij rond de 85 miljoen bollen vanuit Nederland en 60 miljoen bollen vanuit Nieuw-Zeeland. De meeste bollen gaan naar de Verenigde Staten. Onze andere afzetlanden zijn Canada, Australië, Israël, Zweden, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Rusland, Noorwegen, België, Zuid-Korea, China en Thailand.

 

Export

Interesse in onze bollen?

Neem contact op met Rens van Dam.

Verkoper Bollen - Export
Rens van Dam
rens@triflor.nl
+31 (0) 6 23 34 33 15